JOM BELI RUMAH LELONG !!!

Wednesday, 24 August 2011

Assalamualaikum semua. Blog ini dibina bertujuan untuk memudahkan pembeli - pembeli untuk membeli hartanah lelong. 

Anda masih menyewa ? Mengapa perlu menyewa sedangkan anda mampu memiliki rumah sendiri. Anda ingin 'passive income' ? Sewakan rumah yang anda beli dan dapatkan income setiap bulan. Anda ingin membuat pelaburan ? Beli hartanah lelong di bawah harga pasaran dan jual semula mengikut harga pasaran. Dan beli rumah seterusnya tanpa mengeluarkan walau sesen pun !!!

Kenapa beli rumah Lelong?


1) BUY TODAY PROFIT TODAY!!... (Anda berjaya beli hari ini dibawah harga pasaran ; Anda boleh jual mengikut harga pasaran!!..) 

PELUANG mendapatkan rumah lelong tidak harus dilepaskan kerana biasanya berharga lebih murah berbanding pasaran dan adakalanya kita mampu berjimat sehingga 40 peratus.
Bila harga murah, bayar kat bank pun rendah, tapi sewa ikut harga market, jadi lebihan dari duit yang penyewa bayar kepada kita tolak bayaran ansuran ke bank itu yang dipanggil “POSITIVE CASH FLOW”, dah jadi side income :)


 Contoh 1 :


Anda berjaya  beli Sebuah Apartment Kos Sederhana pada harga dibawah daripada harga pasaran iaitu RM35,000.00 ( harga pasaran RM85,000.00).Bermakna anda memperolehi keuntungan sebanyak RM40,000.00!!... 

Bila harga hartanah tersebut naik, dah tentu kita untung lagi, dah la bulanan orang bayarkan, dapat duit lebihan lagi setiap bulan, dapat lagi “value appreciation”. hmmm :)

2)There is NO other business like Auction Business!!..


Contoh 2:
Katakan anda menyewakan hartanah tersebut RM480.00 sebulan;manakala dengan pihak bank anda bayar  sebanyak RM180.00 ;Bermakna anda mendapat DUIT EXTRA sebanyak RM300.00 setiap bulan .Setahun =RM3600.00!!! Wow banyaknya!!. Itu baru sebuah hartanah.Bagaimana pula  jika anda memiliki 10 buah hartanah?...20 buah hartanah?...50 buah hartanah?...anda kiralah sendiri...   : )


3)Bayaran bulanan dengan pihak bank MURAH!!..dan JIMAT BANYAK!!...

Contoh 3:
Katakan  anda berjaya membeli **RM35,000.00 (harga pasaran RM85,000.00).
Bayaran  bulanan anda dengan pihak  bank hanya RM180.00 sebulan  (untuk tempoh 30 tahun pada kadar 5.5% setahun )

**Investor saya telah berjaya mendapat harga hartanah  tersebut.


Contoh 4 :Bukan itu sahaja ANDA boleh beli sebanyak 8 BUAH lagi hartanah daripada hasil hartanah anda yang pertama tadi...ish..ish.. betul ke nie?..MENGAPA tak percaya KE?....macam best jer!!...

Anda nak tahu lebih lanjut?...hubungi saya segera..dan saya akan tunjukkan anda BAGAIMANA CARANYA....!!!,maaf...SMS tak akan layan...


4)Anda boleh mengelak kerugian dari pembelian hartanah akibat PROJEK TERBENGKALAI daripada pihak pemaju yang culas! atau pemaju lari...malangnya anda terpaksa pula membayar tunggakan dengan pihak bank  sehingga BERTAHUN LAMANYA..tak siap-siap.Macamana tu...

5)Kebanyakan hartanah yang dilelong terletak dalam kawasan utama pelaburan. Malah, sebahagian kawasan berkenaan juga sudah dibangunkan sepenuhnya dan pihak bank turut menyediakan pakej pinjaman khas.

6)Malah, kita hanya perlu membayar deposit lima peratus ( bank tertentu ) saja daripada harga rumah berbanding 10 peratus jika membeli rumah biasa, justeru memberi peluang kepada golongan berpendapatan rendah dan sederhana memiliki rumah sendiri.Jika lokasi menarik, rumah lelong berdaya maju sebagai pilihan pelaburan kerana harga rumah baru yang sedang atau bakal dibina semakin meningkat.Bagi mereka yang ingin membeli rumah kedua, rumah lelong adalah yang paling sesuai kerana ia dijual pada harga berpatutan.
* Sumber dari : Sifu Rosli - Raja Lelong

0 comments:

Pengunjung Setia

JOM SEMBANG...


ShoutMix chat widget

CARA MUDAH MEMBELI RUMAH LELONG

1) Selalulah layari mymudahlelong.blogspot.com untuk mengetahui rumah lelong terkini di Kuala Lumpur dan Selangor.

2 ) Jika ada rumah yang menepati citarasa, email ke mymudahlelong@gmail.com untuk mengetahui maklumat lanjut seperti keluasan, freehold/leasehold, berapa bilik dan sebagainya.

3) Lawati hartanah berkenaan untuk melihat keadaan rumah tersebut, seperti keadaan luaran rumah, sekeliling, jiran dan anggaran kos kerosakan yang perlu diperbaiki.

4) Kunjungi pihak bank untuk mengetahui kelayakan pinjaman perumahan anda. Pastikan anda benar - benar layak untuk membuat pinjaman.

5) Sms nama penuh, no. i/c dan alamat terkini ke 019-2072274 untuk pendaftaran membida rumah. Anda akan dimaklumkan lokasi, tarikh dan masa membida.

6) Sediakan bank draft 10% daripada reserve price atas nama bank yang melelong. Sediakan juga sesalinan kad pengenalan.

7) Tetapkan temujanji untuk berjumpa selewat - lewatnya sehari sebelum tarikh lelongan. Kita akan berbincang sama ada akan meneruskan atau membatalkan untuk membida.

8) Hadir ke tempat lelongan bersama agen anda sejam sebelum lelongan bermula.